בנייה ירוקה

כיום, מבנים מהווים גורם מרכזי בפליטות מזהמים לאוויר וצריכה של משאבי טבע ואנרגיה.
כדי לצמצם את זיהום האוויר ואת צריכת משאבי הטבע והאנרגיה פותחה שיטת “בנייה ירוקה” הנקראת גם “בנייה בת קיימא”.
אם לפני מספר שנים המושג “בנייה ירוקה” היה שייך לאקולוגים, היום הבנייה הולכת וצוברת תאוצה ורבים מבינים שמדובר בשיטה מיטיבה ומשתלמת.
|בזכות שיטה זו, המתחשבת בתנאי האקלים והסביבה, נצמצם את ההשפעה השלילית של המבנים על הסביבה וניצור סביבת מגורים איכותית שתענה על צרכי הדיירים.
מה הופך את הבנייה לירוקה? זה מתחיל בבחירת האתר וצפיפות הבנייה, ממשיך בתכנון חכם של המבנה דרך שימוש בחומרי גמר – -טיח או צבע אקולוגי.
הסוד הוא ברכיבים הטבעיים של החומרים, שסופגים אליהם לחות ופחמן דו-חמצני, מאפשרים לקירות לנשום, מאזנים את הלחות בתוך המבנה ומונעים היווצרות עובש ובקטריות.
תכנון חיצוני ופנימי בנייה אקולוגית מחייבת תכנון חכם לצורת הבית, כיוון העמדתו וחלוקת החלל הפנימי.
בעזרת תכנון נכון נוכל לתת נגישות לאור טבעי ולנוף, ובנוסף אוורור טבעי של החללים הפנימיים בעזרת שימוש במקורות אנרגיה מהטבע כמו שמש ורוח.
תכנון תרמי – בעזרת ניצול המסה התרמית וביצוע בידוד תרמי יעיל לגג המבנה, נוכל להנות מטמפרטורה נעימה בבית מבלי להשתמש באנרגיה חשמלית מופרזת.
חומרי בנייה ידידותיים לסביבה – בבנייה אקולוגית נשתמש בחומרי בניין שאינם פוגעים במשאבי הטבע כמו צבעים אקולוגיים, חומרים מתכלים, לוחות גבס, חומרים ממוחזרים ועוד.
תכנון הפיתוח והנוף – על מנת שהפגיעה בסביבה תהיה מינימלית התכנון צריך להיות נכון.
תכנון נכון כולל שימוש בחומרים מקומיים, ניצול מי נגר להשקייה, להקטין את כמות פסולת הבניין ועוד.
חיסכון בחשמל מים ואנרגיה – בעזרת שימוש באביזרים כמו מתג לכיבוי מרכזי של תאורה, גגות סולריים, ברזים חסכוניים וכו’ נוכל למזער שימוש בחשמל, מים ואנרגיה.
מיחזור – מיחזור פסולת שמחייב מתקנים מתאימים, שימוש במים “אפורים” ובמי ביוב.

לסיכום, ניתן לומר שבבנייה מסוג זה יש רק יתרונות – הוצאות התפעול נמוכות, שמירה על הבריאות, איכות חיים גבוהה וכמובן עליית ערך הבית.

שתפו לעולם
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
עיקבו אחרינו
גם באינסטגרם
איך אפשר לעזור?